Suntem predispuși să ne schimbăm starea în funcție de îmbrăcăminte, de vreme, de starea celorlalți, dar și de felul în care arată părul nostru. Iar în pandemie mai mult ca oricând, felul în care arată părul ne influențează starea de bine – vrem să arătăm bine ca să ne simțim bine și tocmai pentru a naviga cu succes toate provocările mai mari sau mai mici care apar…uneori, din senin.
Florin Noje, hairstylist la Salon Man!fest și ambassadeur L’oreal Professionnel, povestește despre cinci situații în care părul tău îți schimbă starea de psihic și ce poți face pentru asta.
- Ai amânat ziua de spălat pe păr
Părul care nu a fost spălat la timp devine gras, unsuros, pare că îți cade greu pe umeri, ceea ce poate afecta starea ta de bine.
Dacă ai făcut și sport sau activitate fizică și nu ți-ai spălat părul imediat după, cel mai probabil coafura de următoarea zi nu o să fie întocmai desăvârșită, iar asta o să îți afecteze starea de bine. Părul curat egalează o stare de bine desăvârșită, pentru că te face să te simți fresh și revigorată, reîmprospătând întregul look.
- Umiditatea
Temperatura ne influențează starea de bine și când ne distruge părul, îndeosebi dacă acesta e texturat, creț sau ondulat [însă nici posesoarele unui păr drept nu iubesc senzația de umiditate din aer]. Umiditatea naște frustrare pentru că nu îți oferă control asupra părului tău – apare senzația de păr pufos și vâlvoi, iar asta reușește să ne enerveze.
- Produsele premium chiar funcționează
La polul opus, când descoperim că produsele și tehnicile premium de îngrijire și coafare a părului chiar funcționează, starea noastră de bine e propulsată. Când un produs precum SteamPod 3.0 îndreaptă părul, îl coafează și îl menține sănătos, apare satisfacția că ai luat decizia corectă.
La fel și în cazul produselor de îngrijire profesionale, care prelungesc distanța dintre vizitele la salon și îți oferă garanția unui păr impecabil pentru mai mult timp.
- Culoarea părului reflectă și starea, și personalitatea
Când ai ajuns la culoarea de păr care te reprezintă cu adevărat, nu doar că se vede, dar se simte. Un look desăvârșit trece dincolo de aspectul fizic – ai o anumită stare când știi că părul îți stă grozav.
Indiferent dacă vorbim de roșcat, brunet, smoky hair sau balayage, culoarea de păr trebuie aleasă înțelept, cu ajutorul hairstylistului, pentru că îți influențează starea de bine; când ești mulțumit cu felul în care arată părul tău, te simți bine, muncești bine, ești în echilibru complet cu tine și cu cei din jur.
Purtăm pe umeri un arsenal de valori care influențează felul în care ne simțim și maniera în care ne raportăm la noi înșine, dar și la ceilalți. Părul modifică felul în care ne simțim pentru că e o exteriorizare a personalității noastre, o anexă deplină a ce suntem în realitate, iar când arătăm bine, ne simțim bine. În context pandemic, să arăți bine nu e un moft – e un răsfăț necesar, pentru că suntem pe buza unei depresii, iar ce ne trage înapoi? Felul în care arătăm. Felul în care vedem persoana din oglindă – iar dacă o vedem bine, suntem bine.
„În salon se vine pentru mood, pentru stare. Pentru conceptul de grijă-răsfăț. atunci când arăți bine, te simți bine. Iar acum, mai mult ca oricând, când suntem pasibili de a intra în depresie pe fundalul reducerii contactului social, să arăți bine are nu doar funcție socială, dar și funcție emoțională, de suport. Frumusețea a fost și este o cale de a rezista.”
– Florin Noje, ambassadeur L’oreal Professionnel.
- Ai ratat programarea la salon
Când vine vorba de programarea la salon, chiar și câteva zile fac diferența în felul în care arată (și se simte) părul tău. Vopsitul balayage sau vopsitul smoky hair cer întreținere constantă, ceea ce înseamnă că dacă îți amâni programarea la salon cu câteva zile, părul va resimți asta, iar look-ul nu va mai arăta unitar.
Când ai o tunsoare bob și nu o ții din scurt, ratând vizitele la salon, bobul se transformă într-o tunsoare fără formă și sens. Iar când bobul nu mai e la fel de sleek precum te-ai obișnuit, nu te mai simți la fel de bine.